FormatŽabalj

Omladinski centar, odnosno Kancelarija za mlade novo je mesto u kojem će omladina iz opštine Žabalj imati priliku da kvalitetno provodi vreme i da učestvuje u mnogobrojnim radionicama i edukacijama, poput učenja stranih jezika, pripreme za buduća zanimanja, učestvovanja u organizaciji raznih predstava i događaja. Svečanom otvaranju, osim predstavnika učeničkog parlamenta, prisustvovali su predsednik opštine Uroš Radanović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, kao i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Milan Savić.

Predsednik opštine Uroš Radanović istakao je da je projekat realizovan na inicijativu lokalne samouprave, a za celokupnu realizaciju trebalo je oko godinu dana.

„Smatram da će okupljanja mladih na ovaj način umnogome uticati na podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Mladi ljudi su motor i pogon razvoja svakog društva, a njihova kreativnost i znanje pomoći će tome da lokalna samouprava ima svetlu budućnost punu prosperiteta“, rekao je Radanović.

Resorni sekretar Dane Basta kazao je da će Omladinski centar biti ponos svim mladima ove opštine.

„Zahvaljujući inicijativi lokalne samouprave, mladi će od sada imati lep objekat, u kojem će se kvalitetno družiti i sprovoditi svoje ideje i planove. Nadam se da će upravo iz ove prostorije izaći mnogi kreativni predlozi, koje će sekretarijat podržati. U narednom periodu planiramo da realizujemo zajedno mnoge aktivnosti“, podvukao je Dane Basta.

Državni sekretar Milan Savić objasnio je da Ministarstvo omladine i sporta podržava lokalne samouprave kad je u pitanju otvaranje i opremanje kvalitetnih prostora za mlade i da će to nastaviti da čini.

„Mogu da kažem da mi izuzetno cenimo i izuzetno smo zahvalni Opštini Žabalj koja brine o svojoj omladini i koja želi da im omogući da imaju adekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što mi podržavamo u svih devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade. Upravo na ovaj način lokalna samouprava, pokrajina i republika pokazuju koliko su mladi u fokusu našeg društva danas i koliko je briga o mladima ono što mi kao država stavljamo u fokus naše agende“, kazao je Savić.

Predstavnici učeničkog parlamenta SŠ „22. oktobar“ iz Žablja poručili su prisutnima da će nove prostorije i sve što one nude doprineti lakšem radu na projektima i aktivnostima koje nameravaju da sprovode, zajedno sa svim članovima Omladinskog centra.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *