FormatŽabalj

Nakon dvogodišnje pauze, „Festival nauke“ održan je u organizaciji Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, povodom Dana škole, 26. oktobra.

Direktor škole Miodrag Radišić pohvalio je rezultate učenika i istakao da se vršnjačkim učenjem najbolje proširuju znanja.

– Predstavili su se učenici od petog do osmog razreda, a učestvovalo je i jedno odeljenje trećeg razreda, koje je demonstriralo prvu pomoć. Na ovaj način, učenici mogu na praktičnim primerima da vide gde sve nauka ima primenu u svakodnevnom životu – kazao je Radišić.

Predsednik opštine Uroš Radanović prisustvovao je festivalu, posetio je svaki štand i razgovarao sa učenicima, koji su prezentovali sve što su pripremili.

– Deca su pripremila eksperimente iz prirodnih nauka, kao i različite prezentacije iz društvenih nauka, a sve to su prikazali svojim vršnjacima, kao i mlađima iz predškolske ustanove, a i starijim sugrađanima i roditeljima. Mi kao lokalna samouprava smo uvek tu da pomognemo u svim segmentima funkcionisanja škole, što ćemo činiti i ubuduće – poručio je Radanović.

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *