FormatŽabalj

Projekat ,,Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“, organizovala je francusko-srpska privredna komora. U ovom projektu učestvovala je osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Đurđeva, a realizacijom projekta uredili su multikulturalni kutak za druženje. Kako iz škole kažu cilj projekta bio im je da deci od najranijeg uzrasta razviju svest o zaštiti životne sredine, upravljanju otpadom i reciklažom.

„Smatramo da se razvijanje pravilnih navika u detinjstvu i mladosti prenosi na ceo život, kao i na životnu sredinu, nadamo se i verujemo da će učenici stečeno znanje primeniti u okviru svojih porodica, ali i dodatno inspirisati lokalnu zajednicu da preduzme akcije koje vode ka očuvanju naše planete. Nije dovoljno samo razgovarati sa decom i govoriti im šta da rade, već im kroz širu, sveobuhvatnu edukaciju predstaviti pozitivne navike i strane recikliranja i upravljanja otpadom, pružiti im i priliku da učestvuju u kreiranju, kao i podstaći ih na akciju i nagraditi ih za postignut rezultat“, kazala je direktorica škole Ljubica Klepic.

Učenici i njihovi nastavnici uradili su dva murala, odnosno vez od plastičnih čepova gde su izrađeni rusinski i srpski motivi kao i taburei od plastičnih flaša koji će biti deo kutka. Za ovaj projekat je upotrebljeno preko 7000 plastičnih čepova koje su nedeljama unazad prikupljali.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *