Home Novosti OPŠTINA ŽABALJ: Usvojen budžet za 2020. godinu
OPŠTINA ŽABALJ: Usvojen budžet za 2020. godinu

OPŠTINA ŽABALJ: Usvojen budžet za 2020. godinu

0

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Žabalj, 36. po redu, usvojen je predlog budžeta za 2020. godinu, od 808 miliona dinara, koji u fokus stavlja rekonstrukciju lokalne mreže puteva. Osim toga, usvojen je i rebalans budžeta za 2019. godinu.

Predsednik Skupštine opštine Žabalj Radovan Čolić najpre se zahvalio svim prisutnim odbornicima na današnjem prisustvu.

„Od prisutnih 29 odbornika njih 26 je donelo odluku o rebalansu budžeta za 2019. godinu i usvajanju budžeta za 2020. godinu. Budžet za 2020. godinu najvećim delom se odnosi na putnu infrastrukturu, ali i na rekonstrukciju vodovodne mreže,” rekao je Čolić.

Predsednik opštine Čedomir Božić naglasio je ka kojim investicijama će biti usmeren budžet za sledeću godinu.

 „Sredstva će biti opredeljena, osim redovnih finansiranja za jednu kalendarsku godinu, i za rekonstrukciju lokalnih puteva, za izgradnju fabrike vode u sva četiri naseljena mesta opštine Žabalj, ali i za rekonstrukciju vodovodne mreže. To su ciljevi koji su predviđeni budžetom za 2020. godinu ali i za 2021. godinu, jer se radi o većim investicijama koje ne mogu biti ostvarene u jednoj kalendarskoj godini“, istakao je Božić.

Kako je poručeno, u narednoj godini građane opštine Žabalj očekuje završetak rekonstrukcije pojedinih ulica, kao i rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže, što treba da reši neke od glavnih tekućih problema.