FormatŽabalj

Obeležen je Dan opštine Žabalj – Mitrovdan. Svečana akademija održana je u večernjim časovima, kada su uručena priznanja zaslužnim građanima.

Za postignute izuzetne rezultate u oblasti bezbednosti, za svoj neumoran rad i posvećnost, Mitrovdanska nagrada dodeljena je Vatrogasnoj stanici Žabalj. Za postignute izuzetne rezultate i posvećenost lokalnoj zajednici u oblasti zdravstva, Mitrovdansku povelju zaslužila je dr Sonja Popov Bavarčić, pedijatar Doma zdravlja Žabalj. Mitrovdanska zahvalnica za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja dodeljena je profesorici SŠ „22. oktobar“ Žabalj Aleksandri Savković.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović istakao je najvažnije realizovane projekte, a najavio nastavak ulaganja i u narednoj godini.

„Ulagali smo napor i resurse u različite sektore, kako bismo unapredili kvalitet života građana. Ponosimo se investiranjem u škole i predškolske ustanove, koje su prošle kroz značajne renovacije i modernizacije, kako bismo stvorili najbolje uslove za obrazovanje dece i mladih. Zdravstveni sektor takođe je značajno unapređen, a putevi i komunalna infrastruktura su takođe podvrgnuti značajnim unapređenjima“, podvukao je Radanović i obećao da će i u narednoj godini nastaviti da rade sa istim entuzijazmom i predanošću.

Svečanoj akademiji je prisustvovao i savetnik za bezbednost predsednika Republike Srbije Milorad Veljović.

Održan je i prigodan kulturno-umetnički program, u kojem su učestvovali glumac Narodnog pozorišta Lepomir Ivković, vokalna solistkinja, član opere Srpskog narodnog pozorišta Milica Dosković, hor Sveti Serafim Sarovski, kao i deca iz DONKT „Branislav Nušić“ iz Đurđeva.

Predstavnice Udruženja Kreativna radionica Gospođinci i Likovne kolonije Susret kod Bodnarova, takođe iz Gospođinaca, uručile su predsedniku opštine poklon iz svoje radinosti.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *