FormatŽabalj

Opština Žabalj obezbedila besplatne udžbenike za sve prvake

Opština Žabalj obezbedila besplatne udžbenike za sve prvake

Svečani prijemi za učenike prvih razreda održani su u sva četiri mesta opštine Žabalj. Upisano je ukupno 299 prvaka, od kojih u Žablju 101, u Čurugu 92, u Đurđevu 62 i u Gospođincima 44. Za njih su organizovane i predstave povodom dobrodošlice, a Opština Žabalj je, kao i prethodnih godina, za svakog obezbedila besplatan komplet udžbenika.

 Predsednik opštine Uroš Radanović poželeo je dobrodošlicu prvacima i njihovim roditeljima, istakavši da mu je drago što je prisustvovao tako važnom danu za sve njih.

„Lokalna samouprava je ove godine izdvojila oko dva miliona dinara, kako bismo za sve prvake iz cele opštine obezbedili komplete udžbenika i tako roditeljima olakšali početak školovanja njihove dece. Nastavićemo i u budućnosti da kontinuirano pomažemo rad svih obrazovnih ustanova na teritoriji naše opštine, jer jedino zajedničkim snagama možemo postići kvalitetnije i još bolje obrazovanje naše dece“, rekao je Radanović.      

Kako ističu iz lokalne samouprave, nabavka udžbenika samo je jedan vid podrške koja je usmerena ka obrazovanju. U zavisnosti od prioriteta, svake godine se ulaže i u rekonstrukcije školskih objekata, što je planirano i u tekućoj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti