FormatŽabalj

Preduzetnici iz opštine Žabalj prisustvovali su prezentaciji o programima nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u zgradi lokalne samouprave. Prezentaciju su održali zaposleni u NSZ, koji su poslodavcima približili detalje javnih konkursa i programa u koje mogu da se uključe. Pozivu se odazvalo oko 80 zainteresovanih, a u punoj sali tražilo se i mesto više.

Direktorica novosadske filijale NSZ Tatjana Vidović rekla je da su ovakvi događaji veoma važni i da daju pozitivne rezultate. „Pre oko dve nedelje objavili smo 13 javnih poziva za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja. Uvereni smo da će poslodavci, nakon prezentacije i dobijenih informacija, imati jasniju sliku o tome kako uz našu podršku mogu da poboljšaju svoje poslovanje i kako da dođu do kvalitetnih radnika“, podvukla je Vidović.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić istakao je da je lokalna samouprava uvek otvorena za pomoć preduzetnicima, kako bi se broj nezaposlenih još više smanjio.

„I prošle godine je održana ovakva prezentacija, odziv poslodavaca je bio značajan i pokazalo se da su usledili dobri rezultati, odnosno smanjenje broja nezaposlenih. Ove godine je još veći odziv poslodavaca koji su zainteresovani za programe NSZ, a pozitivna statistika dokaz je odlične saradnje Opštine Žabalj i NSZ, ali i žabaljskih privrednika“, kazao je Božić.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *