FormatŽabalj

Predsednik Skupštine Opštine Žabalj Radovan Čolić potpisao je danas u Palati Srbija ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike, sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, u vrednosti od devet i po miliona dinara. Time će biti omogućeno proširenje kapaciteta PU „Mudra sova“ Žabalj, kao i adaptacija krova istoimenog objekta, a biće nabavljena dva vozila i oprema za tu ustanovu. Osim toga, projektom je obuhvaćena i edukacija iz oblasti populacione politike.

Ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović istakla je da su 88 jedinica lokalnih samouprava napravile odlične projekte, koji su dobili sredstva za realizaciju.

„Prepoznajemo važnost pronatalitetnog rada i upravljanja migracijama, važnost pitanja aktivnog starenja i starenja uopšte i s obzirom na to, sve veći broj opština i gradova je u svojim sredinama analizirao pitanja populacione politike pre apliciranja na javni konkurs i te sredine su napravile projekte u kojima se ne radi samo o suštinskom povećanju razumevanja pitanja populacione politike, već i o kreativnosti i o prioritetima lokalnih sredina“, naglasila je Đukić Dejanović i dodala da su lokalne samouprave prilikom apliciranje imale uslov da isplaniraju sredstva iz svog budžeta za planirani projekt, u minimalnoj vrednosti od 15 odsto od ukupne vrednosti projekta.

Predsednik Skupštine Opštine Žabalj Radovan Čolić rekao je da lokalna samouprava nastavlja tamo gde je stala, odnosno da će i dalje ulagati u decu i mlade.

„Opština će sufinansirati i ovaj projekat, trudeći se da deca i mladi sa naše teritorije imaju bezbrižno detinjstvo i perspektivnu budućnost“, podvukao je Čolić.

Opština Žabalj će nastaviti da sprovodi aktivnosti i mere populacione politike, koje će doprineti povećanju broja stanovnika i poboljšanju kvaliteta života kako mališana, tako i njihovih roditelja.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *