FormatŽabalj

Povodom početka nove školske godine, predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović, zajedno sa pomoćnikom Sergejem Zaporošcem, posetio je sve učenike prvih razreda u OŠ „Miloš Crnjanski u Žablju“, odnosno đacima u pet odeljenja podelio je udžbenike koje je i ove godine obezbedila lokalna samouprava, kao i simbolične poklone.

Predsednik Radanović poručio je prvacima da je početak školovanja najlepši period života, koji će im doneti nova znanja, ali i prijateljstva za ceo život.

„Raduje me što Žabalj ove godine ima pet odeljenja i nadam se da će se tako nastaviti i ubuduće, da ćemo imati sve veći broj dece u školama“, rekao je predsednik opštine.

 

U opštini Žabalj upisano je 286 prvaka, a za komplete udžbenika Opština je izdvojila oko dva i po miliona dinara. Lokalna samouprava godinama unazad izdvaja i dosta sredstava za ulaganje u infrastrukturu školskih objekata.

„Svaka škola je specifična i svakoj su potrebna drugačija ulaganja. U Gospođincima smo potpuno renovirali celu školu. Žabaljska škola dobila je novu fasadu i renovirane toalete, ulagali smo i u školu u Đurđevu. Kad je Čurug u pitanju, u toku su radovi na fiskulturnoj sali. Mi smo uvek tu za svaku vrstu pomoći, da pomognemo mi sami, kroz svoj budžet i uz finansijsku pomoć viših nivoa vlasti“, istakao je Uroš Radanović.

Direktor OŠ „Miloš Crnjanski“ Žabalj Miodrag Radišić takođe je poželeo dobrodošlicu prvacima.

„Ove godine upisali smo 124 prvaka u pet odeljenja, što je za jedno odeljenje više nego prošle godine. Škola je spremno dočekala ovaj početak, u uređenom prostoru, uz pomoć lokalne samouprave, i siguran sam da će ova godina biti uspešna“, rekao je direktor.

Lokalna samouprava će nastaviti tokom cele godine da ulaže u škole na svojoj teritoriji, kako bi đacima školovanje bilo uživanje, poručili su.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *