FormatŽabalj

Sportski savez Opštine Žabalj dodelio je priznanja najuspešnijim sportskim organizacijama i individualcima. Dodeljena su priznanja za najuspešnijeg sportistu i sportistkinju, za najbolju mušku i žensku ekipu. Osim toga, nagrađeni su i pojedinci, sportski stručnjaci i sportski radnici.

Najuspešniji sportista za 2020. godinu je rukometaš Zdravko Dragoljević, dok su najuspešnije sportistkinje za prošlu godinu rukometašice Zorana i Bojana Petrović. Nagradu za najuspešniju mušku sportsku ekipu dobili su rukometaši „ŽSK 1955“ iz Žablja, a najbolji ženski tim su Udruženje žena Žabalj – pikado. Pojedinačna priznanja dobili su rukometni trener Zoran Bosnić, kao i Mihajlo Milovac za doprinos u afirmaciji sporta kroz rad u sportu i sportskim organizacijama i forumima. Sportska akcija, koja svojim ciljem , masovnošću i postignutim rezultatom ima za cilj popularizaciju, afirmaciju sporta i zdravlja stanovništva je humanitarna sportska akcija „Darko Dodić“. Nagradu za životno delo, za koju komisija nije imala nedoumica, za dugogodišnji rad i postignute rezultate u sportu, za afirmaciju i unapređenje sporta dobio je Slavko Trtić iz Đurđeva.

Sportski savez opštine Žabalj, uz pomoć lokalne samouprave, ispratio je i ove godine sve delatnosti i organizaciju sportskih aktivnosti. Predsednik tog saveza Uroš Bogojević naglasio je da opština ima pregršt mladih talenata i u individualnom i u ekipnom sportu, te da je važno uvek nastojati podržati ih i ispratiti sve njihove sportske želje,

„Mi ćemo i dalje podržavati sve sportske organizacije, sa ciljem da se sportske aktivnosti podignu na još viši nivo“, podvukao je Bogojević, zahvalivši se svim sportistima i sportskim udruženjima na dobroj saradnji i na doprinosu razvoju sporta na teritoriji opštine, a samim tim i na razvoju lokalne samouprave.

Opština Žabalj u proteklom periodu podržala je nekoliko stotina sportskih manifestacija. Podstiču razvoj sporta kroz različite vidove podrške, a na godišnjem nivou izdvajaju 15 miliona dinara za sportske organizacije. Kako su najavili, nastojaće da izdvajaju još više sredstava, sa ciljem da uključe sve više mladih.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *