FormatŽabalj

Omladinski centar opštine Žabalj obeležio je prvu godišnjicu rada, pred prisutnim đačkim parlamentom i direktoricom Srednje škole „22. oktobar“, čiji su učenici redovni učesnici radionica i edukacija u okviru ovog centra. Takođe, prisustvovao je i predsednik opštine, kao i članovi Opštinskog veća i direktori javnih institucija opštine Žabalj.

Tokom svečanosti predstavljeni su ostvareni rezultati u prvih godinu dana rada, kao i aktivnosti, strategije i koraci koji su u najvećoj meri obeležili rad Omladinskog centra. Fokus je bio na neporednom radu sa mladima, na razgovorima i aktivnostima koji su značajni za osnaživanje omladinske politike u ovoj lokalnoj zajednici. U skladu sa ispitanim potrebama mladih, kreiran je sadržaj koji im do tada nije bio dostupan.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović istakao je da je podržao ideju osnivanja centra koji će mladima pružiti sve ono što im je potrebno za profesionalni razvoj i usavršavanje.

„Iako godinu dana nije dug period, Omladinski centar je postigao mnogo toga. Kad vratim vreme unazad, kad sam podržao ideju za osnivanje centra pre nekih godinu i po dana, najpre je bilo potrebno naći prostorije i finasirati opremanje. Sada vidim da je taj novac koji smo uložili otišao u pravom smeru. Nastavićemo i dalje da podržavamo njihov rad, zarad ove pametne dece koja dolaze da se edukuju i u čijim rukama će u budućnosti biti ova opština“, podvukao je Uroš Radanović.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *