FormatŽabalj

Vodomeri u skloništima koja nisu obezbeđena poklopcima i koja su puna vode u opasnosti su od pucanja. S obzirom na to da je održavanje vodomernih šahtova u nadležnosti potrošača, da bi vodomeri bili sačuvani tokom zime i neometano merili potrošnju vode, potrebno ih je adekvatno zaštititi. Vodomerna skloništa bi trebalo da su obezbeđena odgovarajućim poklopcem i potpuno isušena, u slučaju da se u njima sakupljala voda.

Građani koji imaju kuće u kojima ne borave tokom zimskih meseci trebalo bi da isprazne svoje vodovodne instalacije. Višednevne niske temperature mogu da naprave štetu u kupatilu ili kuhinji smrzavanjem vode u instalacijama. Dvorišne vodovodne instalacije koje vode do česmi, garaža, šupa i izdvojenih objekata koji se ne greju, trebalo bi takođe obezbediti.

JKP „Vodovod opštine Žabalj“ podseća sve potrošače da uskoro stižu hladni dani i da se na vreme pripreme za zimski period. Pravilnim održavanjem vodovodnih instalacija u toku zime smanjuje se mogućnost nastanka štete, a time i nepotrebnih izdataka.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *