FormatŽabalj

Zaposleni u Agenciji za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine, održali su edukativno predavanje medicinskim radnicima Doma zdravlja Žabalj, sa temom pravilne upotrebe dečjih autosedišta.

Saradnica Agencije za bezbednost saobraćaja Marijana Jovanović istakla je važnost održavanja ove obuke.

„Zdravstveni radnici su veoma važna karika, jer su autoritet roditeljima, tako da se trudimo da edukaciju sprovodimo širom Srbije, u saradnji sa medicinarima, naročito sa pedijatrima i medicinskim tehničarima koji rade sa decom. Cilj je da svi roditeljima govorimo istu priču, iste informacije koje su veoma bitne za bezbednost dece u saobraćaju“, kazala je Marijana Jovanović.

Direktor Doma zdravlja Žabalj dr Nikola Jakšić rekao je da je veoma važna saradnja zdravstvenih ustanova sa onima koji brinu o bezbednosti u saobraćaju.

„Znamo da su povrede u saobraćaju najčešći uzrok smrtnosti kod dece do 14 godina, a to možemo sprečiti, odnosno možemo umanjiti težinu povreda ukoliko pravilno postupamo kad je u pitanju transport dece u saobraćaju. Zato je važno sarađivati sa agencijom i delovati preventivno, uticati na roditelje da poštuju apsolutno sva pravila“, podvukao je dr Jakšić.

Koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Žabalj Boris Plesković poručio je da će, kao i do sada, nastaviti da podržavaju sve edukacije i aktivnosti koje doprinose zaštiti učesnika u saobraćaju, kako bi podstakli sve građane, od najmlađih do najstarijih, da poštuju sva saobraćajna pravila i da budu pažljivi.

Kako poručuju iz Agencije za bezbednost saobraćaja, Opština Žabalj jedna je od lokalnih samouprava sa kojima imaju najbolju saradnju. Pohvalili su Savet za bezbednost saobraćaja opštine Žabalj, koji se rado uključuje u sve aktivnosti agencije, a trude se i da samostalno sprovode važne akcije.

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *