FormatŽabalj

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u 2023. godini uvelo je u primenu softversko rešenje eAgrar kao način da, popunjavajući odgovarajuće elektronske obrasce, u skladu sa zakonom, poljoprivrednici ostvare prava na podsticaje koje nadležno ministarstvo raspisuje.

S tim u vezi, Savetodavna služba Poljoprivredne stanice Novi Sad u saradnji sa Opštinom Žabalj organizovala je interaktivnu radionicu, na kojoj su, kroz lične primere i zahteve, imali cilj da pomognu poljoprivrednicima da na brži, jednostavniji i prihvatljiviji način u narednom periodu koriste platformu eAgrar.

Direktor Poljoprivredne stanice Novi Sad Vladimir Mihić pozdravio je domaćine i poljoprivrednike, istakavši da su njima na usluzi, kako bi zajedno rešili svaku nedoumicu.

„Organizovali smo ovu radionicu kako bismo zajedno stekli nova znanja i učvrstili postojeća. Korišćenje eAgrar platforme omogućava poljoprivrednicima da budu efikasniji, transparentniji, manje opterećeni birokratijom i bolje informisani, što može doprineti poboljšanju njihovog poslovanja i povećanju konkurentnosti na tržištu“, naglasio je Mihić

Zamenik predsednika opštine Žabalj Vladimir Čonkić poručio je poljoprivrednicima da su vrata lokalne samouprave otvorena za svaki vid pomoći.

„Kao što smo i do sada isticali, naše službe su uvek dostupne ukoliko je potrebna pomoć ili savet, žabaljska opština ima mnogo poljoprivrednika i u cilju nam je da oni budu zadovoljni, a saradnja sa lokalnom samoupravom sve jača“, kazao je Čonkić.

 

 

Izvor: dnevnik.rs

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *