FormatŽabalj

Članice Udruženja „Kreativna radionica Gospođinci“ održale su prazničnu radionicu sa decom iz DONKT „Đerdan“ iz Gospođinaca, a najmlađi su pokazali zainteresovanost za pravljenje novogodišnjih venčića, a kasnije i ukrašavanje, sve uz pomoć članica udruženja. Na kraju je upriličena mala izložba dečjih radova.

Predsednica „Kreativne radionice“ Jelena Govorčinov kazala je da taj način rada sa decom ima posebnu važnost, jer podstiču kod njih kreativnost, te razvijaju njihove sposobnosti.

Ove aktivnosti omogućavaju deci da se izraze na jedinstven način, s obzirom na to da prave ukrase na osnovu sopstvenih ideja, uz razvijanje mašte. Takođe, radionice podstiču timski rad, jer klinci često sarađuju i pomažu jedni drugima, što razvija socijalne veštine i osećaj zajedništva.

Kroz stvaranje novogodišnjih ukrasa, deca takođe uče da cene sopstveni rad i raduju se stvaranju nečega što može ulepšati njihov dom ili prostoriju – objasnila je Gospođinčanka.

Osim toga, ove aktivnosti pružaju deci priliku da se opuste, izraze svoja osećanja i stvore lepe uspomene tokom prazničnog perioda, u kojem oni svakako najviše uživaju.

 

 

 

Izvor: dnevnik.rs

Kategorije: Gospođinci

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *