Home Čurug Održana ”Čuruška regata” po jedanaesti put
Održana ”Čuruška regata” po jedanaesti put

Održana ”Čuruška regata” po jedanaesti put

0
0

Jedanaesta ”Čuruška regata” održana je na obali reke Tise u Čurugu, u organizaciji Sportskog saveza Opštine Žabalj i udruženja ”Sport za sve”. Veliki broj učesnika i ljubitelja ove manifestacije plovili su Tisom od Čuruga do Bačkog gradišta, gde su ručali i družili se, a po povratku, u poslednjih 100 metara simbolično su se takmičili.

Ova manifestacija je rekreativnog karaktera, a nadmetanje bez posebnih pravila u broju članova posade i veličini i vrsti plovila nadgledali su ronioci i čuvari, koji su sve vreme bili uz učesnike.

Zoran Šolaja, član Opštinskog veća za sport, izrazio je veliko zadovoljstvo što je upravo ovakva jedna manifestacija postala sada već tradicija na obali Stare Tise. ”Lokalna samouprava je u saradnji sa Sportskim savezom Opštine Žabalj i udruženjem ”Sport za sve” organizovala sada već tradicionalnu ”Čurušku regatu”, jedanaestu po redu. Posebno mi je drago što smo ove godine, pored takmičara iz opštine Žabalj, okupili i veliki broj takmičara iz ostalih mesta, a za najbolje su obezbeđene nagrade. Opština Žabalj u velikoj meri pomaže sve sportske manifestacije sa ovog područja, jer ulaganje u sport je ulaganje u mladost, a to nema cenu,” naglasio je Šolaja.

Ova manifestacija je i ove godine, kao i sve predhodne, realizovana pod pokroviteljstvom Opštine Žabalj.