FormatŽabalj

U osnovnim školama u Žablju i Đurđevu danas je organizovan ekološki dan. Učenici, zajedno sa učiteljima, nastavnicima i roditeljima, uređivali su park oko škole, kabinete, fiskulturnu salu, biblioteku, dvorište.
Kako objašnjavaju iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Đurđevo, niži razredi bili su zaduženi za prostor ispred i oko škole, a viši razredi za unutrašnjost zgrade.

„I sami smo iznenađeni koliko je ova radna akcija naišla na odobrenje kod dece. Svi  su želeli da rade i da učestvuju. Cilj nam je  bio podizanje ekološke svesti kod dece, ali i stvaranje obaveze, jer će oni sad morati da brinu o sadnicama koje su zasadili. Mogli su se čuti komentari među decom da bi ovako nešto mogli i češće da rade. To je je bilo dovoljno našem školskom eko timu, koji je odmah došao do niza ideja koje bi mogli da urade, a tiču se očuvanja životne sredine. Ovom akcijom je još jednom potvrđeno da se sve može kada se vredne ručice slože“, istakla je direktorka đurđevačke škole Ljubica Klepić.


Kolektivi škola, kao i đaci iz Žablja i Đurđeva zahvalili su se lokalnoj samoupravi i JKP „Čistoća“ Žabalj, na tome što su podržali akciju doniranjem sadnica.

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *