FormatŽabalj

Školska slava Sveti Sava u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Đurđevu obeležena je uz tradicionalnu svetosavsku priredbu. Svečanosti su prisustvovali i sveštenici koji su osveštali kolač i blagoslovili školu.

Direktorica škole Ljubica Klepić kazala je da, kao i svake godine na ovaj dan, posebno se sećaju života i dela prvog srpskog prosvetitelja.

„Sledimo put Svetog Save, težimo da budemo skromni, tolerantni i dobronamerni. Zaposleni u školi se trude da kod dece usade potrebu i težnju da pomognu onima kojima je pomoć potrebna, da žive skromno, uzimajući samo ono što im je istinski potrebno, čak i ako bi mogli više. Savetujemo ih da rade požrtvovano i vredno, sa puno ljubavi, ali da ni za trenutak ne pomisle da su učinili sve što su mogli, da ne mogu biti bolji nego što su danas i da nikada ne pomisle da su od nekog drugog važniji, preči ili pametniji“, poručila je direktorica škole i dodala da je svečanost doprinela da se svetlost Svetog Save oseti u svakom kutku škole i ugreje srce svih prisutnih.

Već nekoliko godina unazad, kumovi školske slave su učenici, odnosno članovi neke sekcije ili školskog tima. Ove godine to su bili članovi dramske i literarne sekcije, koji su učestvovali na samoj priredbi.

 

 

Izvor: dnevnik.rs


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *