FormatŽabalj

Opštinski štab za vanredne situacije na vanrednoj sednici održanoj dana 21.03.2020. godine donela je sledeće zaključke:

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije zabranjuje se javno okupljanje u zatvorenom prostoru, tako da u zatorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba.

Zabranjuje Ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, kladionice, igraonice…) da pružajuu usluge konzumiranja hrane i pića u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

Zabranjuje se ulazak građana u ugostiteljske objekte i bašte ugostiteljskih objekata. To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljkom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport u sva četiri naseljena mesta opštine Žabalj počev od 21.03.2020. od 20 časova. Za realizaciju ovog Zaključka nadležna je JKP „Čistoća“ Žabalj. Zadužuje se JKP „Čistoća“ da postavi table o zabrani u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport u sva četiri naseljena mesta.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *