FormatŽabalj

Vučić je rekao da od sutra u 8 ujutru se zatvaraju svi granični prelazi i da niko sem transportnih kamiona neće moći  da uđe na teritoriju Srbije. 

O namirnicama

Predsednik Srbije je rekao da svega ima dovoljno i da brašna ima dovoljno. On je rekao da će od Prištine tražiti da dozvoli da se snabde da sever Kosova.

Ukida se gradski i međugradski prevoz 

– Sutra se potpuno ukidaa međugradski saobraćaj u 12 sati. Poslednji polasci međugradskih autobusa i vozova moraju da budu do 12 sati.

O gorivu i navodnoj nestašici 

Mi nikakvih nestašica goriva nemamo, a ljudi su pustili tu lažnu vest krivično će odgovarati. Imamo dovoljno nafte i čak ćemo nastaviti da izvozimo. Dozvoljavamo izvoz dela nafte da bismo mogli dalje da je proizvodimo – rekao je predsednik. 

Vučić je ponovo apelovao na najstarije sugrađane da ne izlaze napolje i da ne napadaju policiju. 

– Država sada mora da reaguje oštrije, ozbiljnije i odlučnije – istakao je predsednik.

– Ukoliko bismo uspeli da se izolujemo svi na 14 dana, taj virus ne bi mogao da nam uradi ništa – rekao je predsednik i ponovio da sve zavisi od nas.

Predsednik Srbije rekao je da moramo da pokušamo da zaustavimo da rast ne bude eksponencijalan i zato je od presudnog značaja disciplina naših ljudi.

– Pre sat vremena uspeli smo da dopremimo još 7 respiratora, a čekamo još 9 švedske proizvodnje koje smo platili, očekujem još stotinu koji će biti donacija naše kineske braće – rekao je on.

Vučič je rekao da se u danima koji dolaze očekuje da broj zaraženih raste, s obzirom na to da je trenutni broj zaraženih 103.

– Još troje lica očekujemo da sutra bude pušteno, ako negativni test bude potvrđen – rekao je Vučič.

Podsećamo da je u Srbiji u toku vanredno stanje koje je stupilo na snagu 15. marta. Tri dana kasnije uveden je i policijski čas koji podrazumeva zabranu kretanja od 8 sati uveče do 5 sati ujutru.

Zbog suzbijanja epidemije korona virusa u Srbiji su zatvorene škole, vrtići i fakulteti, a đaci nastavu prate putem TV-a. Zatvoreni su šalteri MUP-a, a prodavnice, banke i pošte rade skraćeno. Vojska Srbije obezbeđuje granice i bolnice.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *