FormatŽabalj

Ministar Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetili su dve opštine u Zrenjaninu gde su, osim sa predstavnicima opština, razgovarali i sa domaćinima poljoprivrednih gazdinstava koji se bave ratarstvom.


Ministra i pokrajinskog sekretara su u opštini Sečanj dočekali predsednik Privremenog organa Miomir Milošević, predsednik Skupštine opštine Arsen Plahin, načelnik Srednjobanatskog okruga Predrag Rađenović, član opštinskog veća Darko Vukoje i član opštinskog veća Demi Besu.
Domaćin Pompiliju Žurž, koji ih je ugostio na svom imanju, bavi se ratarstvom i gaji suncokret, pšenicu i kukuruz. Žurž redovno prati konkurse i do sada je preko republičkog konkursa dobio četiri prikolice, tanjiraču, rasipač i setvospremač.


Ministar i pokrajinski sekretar su zatim obišli mesto Botoš u Zrenjaninu. Tamo su ih dočekali gradonačelnik Simo Salapura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, zamenik predsednika skupštine Oliver Mitrović, gradski većnik za poljoprivredu Marinel Mendrea, direktorka poljoprivredne službe Kristina Salapura i predsednik mesne zajednice Botoš Branislav Lazić.
U Botošu je delegaciju ugostio domaćin Dragan Ketin, koji se bavi ratarstvom i na imanju od 300 hektara zemlje obrađuje suncokret, pšenicu i kukuruz.
Zadrugu „Ketin“, koja broji pet članova, Dragan je osnovao 2013. godine, radi lakše nabavke repromaterijala. Preko republičkog konkursa do sada je dobio dve prikolice, telehender, špartač i gruber, a trenutno učestvuje na konkursu za navigaciju.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *