FormatŽabalj

Šezdesetogodišnjem P. B. iz okoline Titela, koji se sumnjiči da je, u petak uveče u jednom ugostiteljskom objektu u Loku pucao iz pištolja i ubio radnicu S. P. (59), nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana.

Kako je za “Dnevnik” potvrdila portparol novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin, osumnjičenom je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da može da ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Prema nezvaničnim informacija, osumnjičeni P. B. na saslušanju nije hteo da iznosi odbranu, odnosno, branio se ćutanjem.

Tragedija, koja je kao udar groma odjeknula Lokom, selom u titelskoj opštini, dogodila se u petak uveče, oko 21.30 časova u lokalnoj „Kafani kod Lale“, gde je nesrećna žena radila.

Kako su danas našem reporteru ispričali meštani, P. B. je kobne noći, nakon izbacivanja iz kafane, u besu pucao iz pištolja i pogodio, kako se veruje, nesrećnu ženu greškom.

  • Dugo ga znamo i svi možemo da kažemo da je nezgodan, naročito kada popije. Alkohol jako loše utiče na njega i postaje agresivan i bezobrazan. Te kobne večeri bio je u kafani, ali su ga zbog neprimerenog ponašanja izbacili, a on je u besu otišao do svoje kuće, uzeo pištolj i pucao iz bašte lokala u sam lokal. Priča se da je hteo da pogodi čoveka koji ga je izbacio iz kafane, međutim, promašio ga je, ali je, nažalost, pogodio, ničim krivu, radnicu u kafani – kažu žitelji Loka.

Jedan od sagovornika “Dnevnika” ispričao je da je P. B., odmah nakon tragedije, bacio pištolj i otišao sa lica mesta, a policija ga je zatekla na autobuskom stajalištu i odmah mu stavila lisice na ruke.

Prilikom pretresa njegovog stana, pronađena je manja količina municije, zbog čega će biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Meštani ovog pitomog, mirnog vojvođanskog sela navode da je osumnjičeni poznat kao kavgadžija, naročito kada se njegova narav ukrsti sa alkoholom. Pričaju i da je ranije u jednoj kafanskoj tuči potezao nož, tako da mu ta vrsta sukoba nije strana. Za nastradalu ženu žitelji Loka sa kojima smo razgovarali, međutim, imaju samo reči hvale.

  • Ona je bila divna, fina, povučena i kulturna žena. Stvarno, što se kaže, na svom mestu. Strašno je što je dočekala takvu sudbinu. Ovde je živela sama, ali ima dve odrasle ćerke i sina. Za nju niko ne može ništa loše da kaže. Videli smo da se u medijima piše svašta, da su njih dvoje bili u vezi, ali to nije tačno. I ona i on su živeli sami i nemaju nikakve veze jedno sa drugim. Nije ubijena iz ljubomore ili ne znam ni ja šta, tu nije postojala nikakva emotivna veza i na to treba skrenuti pažnju svima. On je nišanio jednog čoveka, a nju pogodio greškom i to je sve – priča nekoliko okupljenih meštana u centru sela.

dnevnik.rs

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *