FormatŽabalj

Nagrađeni najbolji sportisti opštine Žabalj

Nagrađeni najbolji sportisti opštine Žabalj

Sportski savez opštine Žabalj i ove godine dodelio je priznanja najboljim sportistima, sportskim ekipama, trenerima, stručnjacima i sportskim radnicima sa teritorije opštine.

Svečanom sednicom Skupštine Sportskog saveza opštine Žabalj predsedavao je predsednik saveza Uroš Bogojević, koji je poručio da će uvek biti potpora svim sportistima.

„Trudimo se da motivišemo naše sportiste, koji ulažu mnogo energije u svoje aktivnosti. Mi smo tu da ih podržimo i da im pomognemo u svemu što je u našoj mogućnosti, a oni su tu da nas učine ponosnima“, kazao je Bogojević.

Član Opštinskog veća za sport i turizam Zoran Šolaja rekao je da je sport veoma važan segment razvoja opštine.

„Imamo razumevanja za sve potrebe naših sportista, a oni su pokazali da cene svako naše zalaganje, zato sam siguran da će saradnja biti još bolja ubuduće. Posebno sam zadovoljan kad vidim mnogo novih mladih lica, onda znam da radimo pravu stvar“, naglasio je Šolaja.

Predsednik opštine Uroš Radanović kazao je da podsticaji služe za rađanje još veće motivacije za mnoge uspehe.

„Tu smo za svaki vid podrške, zato gledamo da iznos sredstava iz godine u godinu bude veći, a ova dodela nagrada je jedan vid naše zahvalnosti za njihov marljiv rad“, objasnio je Radanović.

Nagradu za najuspešniju sportistkinju dobila je košarkašica Žaklina Janković, dok su najbolji sportisti mlađe kategorije Marko Đurđić iz Karate kluba „Borac 021“ Šajkaš, Đorđe Savić i Marija Vujkov. Najperspektivniji sportisti su Dušan Dimić, Aleksandar Jovanović i Dragan Apić. Najbolje sportske ekipe su Boks klub „Šajkaši“ Žabalj i Veslački klub „Čurug“, dok je nagradu za najboljeg trenera dobio Nebojša Babić iz FK „Hajduk“ Čurug. Institucija zaslužna za razvoj sporta je Javna ustanova Sportski objekti Žabalj, dok je nagradu za životno delo dobio predsednik USR „Stara Tisa“ Čurug Jordan Đorđević. Nagradu su dobili i oni koji su organizovali najbolju sportsku akciju, koja svojim ciljem, masovnošću i postignutim rezultatom podstiče popularizaciju sporta i zdravlja, a to je Sportsko-rekreativna manifestacija „Takmičenje u pecanju Gospođinci“. Najuspešnija sportska udruženja su „Školica sporta Žabalj“ i „Kombat džim Čurug“, a najuspešniji sportski radnik je direktorica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Đurđevo Ljubica Klepić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti