FormatŽabalj

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Čurug, gde započinju radovi na fiskulturnoj sali, nakon 26 godina.
„Pokrajinska vlada izdvojila je 600 miliona dinara za završetak radova na objektu Osnovne škole „Đura Jakšić“ sa fiskulturnom salom u Čurugu, u opštini Žabalj, čija je izgradnja počela pre 26 godina. Verujem da će prvog septembra 2025. godine đaci krenuti u školu u potpuno novom objektu, a Čuružani, posebno deca i omladina, ali i sportisti iz cele opštine, dobiće velelepnu salu za sportske aktivnosti“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska gradilišta.
Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je ovo bio jedan od najvećih problema te opštine, jer je izgradnja škole počela 1997. godine i od tada objekat stoji nezavršen.
„Uz podršku Pokrajinske vlade obezbedili smo sredstva i očekujemo da će novizgrađena škola biti u funkciji za manje od dve godine, a Opština Žabalj za ovu investiciju izdvojila je 78 miliona dinara“, naveo je Radanović.
Prema novoprojektovanom rešenju, objekat u Čurugu je namenjen za osnovno obrazovanje nižih razreda, kao izdvojeno odeljenje postojeće centralne osnovne škole, kapaciteta 250 učenika u dve smene. Sportska sala za šest stotina gledalaca planirana je za potrebe škole, ali i za građane i sportske klubove.
Reč je o školsko-sportskom kompleksu ukupne bruto površine više od 5.000 kvadratnih metara, od čega je površina zgrade osnovnog obrazovanja 1.365 kvadrata, a površina sportske sale 3.692 kvadratna metra.
U dvorištu iza škole i sale, projektnom dokumentacijom predviđeni su dodatni sportski tereni.
„U ovoj opštini realizovali smo brojne važne investicije, poput rekonstrukcije fabrike za proizvodnju pijaće vode. Zadovoljan sam kada vidim neimare i građevinske mašine koji će ostvariti nešto što je važno za ovaj kraj“, rekao je Mirović.
Obilasku radova prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.
Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *