Home Sport Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio FK ”Hajduk” iz Čuruga
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio FK ”Hajduk” iz Čuruga

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio FK ”Hajduk” iz Čuruga

0

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas fudbalski klub ”Hajduk” iz Čuruga, gde ga je dočekao Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić sa saradnicima. Ministra je dočekao i predsednik kluba, kao i veliki broj mališana, članova FK ”Hajduk”, kojima je ministar Udovičić uručio opremu, ali i nakratko zaigrao sa njima terenu.

”Danas imam priliku da zajedno sa Predsednikom Opštine posetim FK ”Hajduk” iz Čuruga, i na taj način u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima klubova i trenerima vidimo na koji način možemo da pomognemo razvoju lokalnog sporta. Veoma je važno razvijati klubove i u lokalnim samouprava, i na taj način pokazati da se ne pravi razlika između malih i velikih klubova. Razvojem sporta, i ulaganjem u ovakve klubove omogućavamo deci pravilan način vaspitanja, obrazovanja i sazrevanja. Želim da se zahvalim Predsedniku Opštine Žabalj jer je stavio u sam vrh prioriteta razvoj omladine i sporta, što pokazuju i sredstva koja ova lokalna samouprava izdvaja za sport, a po kojima se nalazi u samom vrhu, ne samo u Pokrajini već i na nivou Republike,” rekao je Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić najpre se zahvalio ministru Udovičiću na današnjoj poseti opštini Žabalj. ”Velika nam je čast i zadovoljstvo, kako za mene, tako i za sve žitelje Čuruga, da Ministar sporta danas poseti fudbalski klub ”Hajduk” iz Čuruga, koji je i najstariji klub na teritoriji opštine Žabalj. Opština Žabalj izdvaja preko 15 miliona na godišnjem nivou za razvoj sporta, i ni jedan sportski klub nema poteškoća u funkcionisanju, a po završetku vanredno stanja nastavili su sa svojim aktivnostima i letnjim pripremama. Kada govorimo o sportskoj infrastrukturi, u naredne dve godine očekuje se završetak sportske hale u Čurugu čiji kapacitet će biti oko hiljadu sedećih mesta,” istakao je Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

Nakon obilaska Udovičić i Božić razgovarali su o predstojećim planovima i projektima u oblasti sporta, a koji će da se realizuju na teritoriji opštine Žabalj, koji će u mnogome dorineti odgovornom ponašanju u oblasti sporta na ovoj teritoriji.