FormatŽabalj

Projekat „Šta to šuška u šumi“ sproveden je u žabaljskom vrtiću, za stariju jaslenu grupu i to u periodu od 1. februara do 16. juna. Uprostorijama ONB „Veljko Petrović“ održana je proslava uspešno završenog projekta, koja je bila otvorena i dostupna za lokalnu zajednicu, odnosno za sve zainteresovane građane. Projekat su sprovele vaspitačice Milica Krvopić i Milana Barašin.

Na osnovu projekta, deca su istraživala životinje koje žive u šumi, a takođe su svakodnevno i brinuli o njima. Imali su prilike da čuvaju ježa, veverice, ptice, hrčka, kornjače, zeca…

Vaspitačica Milica Krvopić istakla je da se važnost pomenutih aktivnosti u okviru projekta ogleda u tome da deca nauče da brinu o životinjama od najranijeg detinjstva, kako bi vremenom još više razvili osećaj o potrebama životinjama.

„U ovaj projekat uključili su se i roditelji, koji su donosili životinje i deci čitali priče o šumskim životinjama. Mališani su, pored samog upoznavanja i istraživanja životinja, imali priliku i da brinu o njima, da ih hrane i provode vreme sa njima svakodnevno“, objasnila je Milica Krvopić.

Za projekat su korišćeni svi resursi lokalne zajednice za istraživanje.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *