FormatŽabalj

I ove godine, kao i prethodnih godina, leto na plaži na Jegričkoj u Gospođincima proteklo je u dobrom druženju. Na uređenoj plaži, koju su žitelji Gospođinaca lepo uredili, uz podršku lokalne samouprave, bilo je raznih manifestacija i dešavanja. Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima, redovno su se na plaži najmlađima delile besplatne krofne, sladoled, lubenice, bilo je svakodnevno pečenih krilaca, pomfrita i raznog povrća, koje su volonteri delili svim kupačima, kojih je bilo više nego ranijih godina.

Redovno su se održavali turniru u odbojci na pesku, skokovi u vodu, fudbal na pesku itd.

Takođe, svakodnevno članovi Moto kluba Eskadrila iz Gospođinaca uređuju Spomen park avionsko krilo i pripremaju se ponovo za organizaciju čuvenog moto skupa u Gospođincima, koji ce ove godine biti održan od 11. do 13. avgusta kada se nakon par godina pauze očekuje veliki broj posetilaca, ljubitelja motora i bajkera.

Redovno se kosi, orezuje drveće, sređuju staze, postavlja se nova rasveta i kapije i vodi se racuna da sve bude lepo uređeno i spremno za moto skup, jednu od najlepših manifestacija u opštini Žabalj.

Ove godine održan je turnir u basketu 3×3 u okviru turnira ulica Gospođinci, memorijalni turnir za Gadžu, gde se okupilo preko 20 ekipa, seniorskih i pionirskih. Zahvaljujuci basketašima iz Gospođinaca, koji su pozvali svoje prijatelje i poznanike okupilo se oko 80 basketaša.

I ove godine tradicionalno se održao turnir u odbojci na pesku na plaži na Jegričkoj u Gospođincima. Veliki broj takmičara, pre svega dece uživao je u druženju i takmičenju koje je bilo revijalnog karaktera. 

U okviru Turnira ulica Gospođinci 2023. održana je i Sportska olimpijada za najmlađe. Veliki broj dečaka i devojcica, preko 100, u dve kategorije, vežbali su sa profesorom Petrom Bubnjevićem i u raznim zanimljivim igrama pokazivali svoje sposobnosti. Svi su bili pobednici, a posebno zadovoljstvo je što je bilo puno devojčica koje su uzele učešće u ovoj manifestaciji. Za sve učesnike bilo je od strane organizatora obezbeđeno osvezenje.

Tradicionalni 19. Turnir ulica završen je u svečanoj atmosferi pred velikim brojem gledalaca. Turnir koji se održava od 2004. godine okupio je veliki broj učesnika, pre svega dece koji su svakodnevno tokom meseca jula pokazivali svoje fudbalsko znanje na malom igralištu u Gospođincima. Finalno veče bilo je spektakularno za sve učesnike i posetioce, priređen je vatromet, razni svetlosni efekti, himnu Srbije je otpevala Tia Bosnić, održan je nastup DONKT Đerdan, a svim učesnicima u kategorijama petlića, pionira i seniora podeljene su nagrade, zahvalnice, medalje i pehari. Manifestaciju od posebnog značaja za sport u Gospođincima koju organizuju FK Jedinstvo Gospođinci i Mesna zajednica Gospođinci podržala je Opština Žabalj Zabalj i Sportski savez opštine Žabalj Zabalj.

U okviru Turnira ulica Gospođinci 2023. održan je i memorijalni turnir sećanja na Mileta, Nikolu, Darka i Lelu. Ovim turnirom organizatori čuvaju sećanje na učesnike turnira prethodnih godina.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *