FormatŽabalj

U svečanoj sali u zgradi opštine Žabalj danas je održan svečani prijem KUD „Taban“ iz Budimpešte, koji boravi u trodnevnoj poseti opštini Žabalj. Posetu je organizovala opština Žabalj u saradnji sa Samoupravom Srba u Budimpešti i Maticom srpskom. Članove KUD „Taban“ pozdravili su predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović i direktor Opštinske narodne biblioteke „Veljko Petrović“ Milovan Mirkov.

„Čast nam je što ćemo narednih dana biti domaćini KUD iz Budimpešte. Ovo je značajan korak u uspostavljanju saradnje između kulturno-umetničkih društava i realizaciji zajedničkih aktivnosti u budućnosti. U subotu će biti održan zajednički koncert KUD „Taban“ i „Prelo“ iz Čuruga, gde će naši gosti i članovi KUD iz Čuruga imati priliku da pokažu šta znaju“, istakao je Radanović.

„Posredstvom Samouprave Srba u Budimpešti smo organizovali posetu opštini Žabalj. Zahvaljujemo se na srdačnoj dobrodošlici predstavnicima Opštine i prilici da u okviru ove posete upoznamo materijalne i nematerijalne spomenike kulture u opštini Žabalj. Posebno se radujemo zajedničkom koncertu“, rekao je Igor Dušan Rus.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *