Home Novosti KORONA PRESEK: U opštini Žabalj sve veći broj novozaraženih
KORONA PRESEK: U opštini Žabalj sve veći broj novozaraženih

KORONA PRESEK: U opštini Žabalj sve veći broj novozaraženih

0

Prema informacijama iz Doma zdravlja Žabalj, na teritoriji opštine Žabalj trenutno ima 25 osoba zaraženih korona virusom. Oni koji su novooboleli imaju od 25 do 40 godina, što implicira da se starija populacija pridržava mera zaštite koje su preporučene, dok su zaraženi uglavnom oni koji se kreću po proslavama i u velikom društvu.

Direktor Doma zdravlja Žabalj dr Nikola Jakšić upozorava sugrađane da ozbiljno shvate preporučene mere zaštite, da obavezno nose zaštitne maske, jer se virus najlakše prenosi dok govorimo.

“Situacija u opštini Žabalj se iz dana u dan pogoršava, sve više imamo zaraženih osoba, to su uglavnom mladi ljudi. Apelujemo na građane da se pridržavaju svih preporučenih mera, da nose maske, da drže distancu i da se ne okupljaju u velikom broju, odnosno da ne posećuju i ne organizuju proslave”, podvukao je dr Jakšić.

Prema poslednjim podacima, ukupan broj registrovanih slučajeva korona virusa u Srbiji je 49.205, na respiratorima je ukupno 57 pacijenata. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 833, trenutno je hospitalizovano 1242 pacijenta.