FormatŽabalj

Na žabaljskoj deponiji, koja se nalazi između Žablja i Gospođinaca, buknuo je požar u utorak oko 20 časova, koji je potpuno saniran u sredu uveče.

JKP „Čistoća“ Žabalj angažovalo je ljudstvo i mehanizaciju kako bi se izolovao i sanirao požar, nasipanjem velike količine zemlje na delovima koje je zahvatila vatra.

Veliku pomoć pružili su vatrogasci, koji su uz pomoć kolega iz Temerina, svim naporima držali požar pod kontrolom.

Direktor žabaljske „Čistoće“ Simo Vasić zahvalio se vatrogasnim službama, licima angažovanim na čišćenju deponije i zaposlenima u komunalnom preduzeću. Kako je istakao Vasić, svi su se gotovo 24 sata neumorno borili da ugase vatru.

Vatrenu stihiju izazvalo je neodgovorno ponašanje pojedinaca, koji su palili vatru na samoj deponiji.

„Želim da se zahvalim vatrogascima koji su se neumorno borili, celu noć i ceo dan, da ugase požar koji je buktao. Takođe, veliku ulogu imale su službe, koje su konstantno radnim mašinama nasipale veliku količinu zemlje, tako da smo zajedničkom borbom uspeli da ugasimo vatru“, objasnio je Vasić.

Kako su nadležni već apelovali na građane žabaljske opštine, ponovo to čine i poručuju im da vode računa, da budu savesni, kao i da ne pale vatru na otvorenom, kako ne bi došlo do velikih požara, poput ovog.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *