FormatŽabalj

Udruženje sportskih ribolovaca „Mladost – Jegrička” u Žablju postalo je prava oaza za vojvođanske ljubitelje ribolova.

Uređeno i prilagođeno svim potrebama savremenih ribolovaca, ono svakodnevno ugošćava strastvene pecaroše koji dolaze da uživaju u prirodi. Osim odličnog ribnjaka, Jegrička nudi priliku za opuštanje i beg od gradske vreve.

Uskoro, ljubitelji prirode moći će da uživaju i u dodatnim sadržajima koje će Jegrička ponuditi. Planirano je otvaranje restorana sa lokalnim specijalitetima, kao i apartmana za one koji žele produženi boravak i potpunu udobnost.

Nenad Boškov iz Zrenjanina dolazi često da peca u Žabalj. Iako radi u Sloveniji, svaki slobodan trenutak koristi da uživa u čarima ribolova.

– Ima šarana i babuške, od onoga što ja pecam fider tehnikom. Dopada mi se to što je lepo, čisto i uređeno. Jutros sam imao šarana od oko 15 kila, pre desetak dana jednog od skoro 20 kilograma, a često bude i manjih od oko pet kila. Evo sad ima babuške, biće taman za ručak – priča Zrenjaninac.

Na Jegričkoj smo zatekli i Mirka Jajića zvanog Bata, iz Surduka, koji sa suprugom uživa u pecanju.

– Najviše dođemo da uživamo u miru i tišini, napravimo lep izlet. Bude i bele ribe, ali je najvažnije da imamo vreme za potpuni odmor. Kažu da će biti uskoro i smeštaj ovde, tako da će sve biti kompletirano – veli Jajić.

Ribolov na Jegričkoj pruža poseban doživljaj zahvaljujući lepom okruženju. Mirna voda, bogata flora i fauna i svež vazduh čine boravak nezaboravnim. Za iskusne ribolovce ili početnike, pecanje na ovako uređenom mestu predstavlja zadovoljstvo.

Bogat riblji fond i uređeni tereni garantuju uspešan ulov i nezaboravne trenutke provedene u prirodi.

 

 

izvor: dnevnik.rs

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *