FormatŽabalj

Dečji maskenbal održan je danas u Gospođincima u okviru dečje nedelje, koja se obeležava u celoj Srbiji, sa temom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja’“. Mališani iz vrtića „Maslačak“ potrudili su se u izradi kostima zajedno sa roditeljima, rođacima i drugarima, kako bi bili jedinstveni i bar na jedan dan ostvarili svoju maštu. Tema maskenbala je bila slobodna, tako da su maske bile različite, od likova iz crtanih filmova, spajdermena, dobre vile koja je ispunjavala želje, ovčica i leptirića, do voća, povrća, godišnjih doba i drugih maski koje su sve ostavile bez daha.

Sve prisutne pozdravila je glavna vaspitačica Nena Tankosić i tom prilikom se zahvalila roditeljima na saradnji i velikom trudu koji su uložili u pravljenje maski zajedno sa svojim mališanima.

Stručni saradnik pedagog Mirjana Nikolić najzadovoljnija je kad vidi decu da su nasmejana.

„Nema veće sreće od ovakvih povoda za zabavu. Ovo je njihov dan, u kojem su ispunili želje da ponesu masku svog omiljenog lika“, kaže Nikolićeva.  

Maskenbal je počeo u pola deset, a trajao je oko sat vremena. Najmlađi Gospođinčani su u prepodnevnim časovima prodefilovali centrom do Osnovne škole „Žarko Zrenjanin’“, gde su ih dočekali osnovci i nagradili ih velikim aplauzom. Nakon toga, svi zajedno su se vratili u dvorište vrtića, gde su ih dočekali gosti iznenađenja, bajkeri iz gospođinačkog moto-kluba „Eskadrila“ i nastavnik fizičkog vaspitanja Petar Bubnjević, od kojih vrtić ima veliku podršku i pomoć. Oni su došli sa svojim motorima i dozvolili svim princezama, vilama, spardermenima i nindža kornjačama da se odvezu u svoj put mašte. Svi zajedno su uživali i đuskali uz muziku, a nakon toga žurka se nastavila u prostorijama vrtića.

Sreća na licima mališana bila je prisutna sve vreme dok su šetali i prikazivali svoje kostime, a sugrađani koji su pažljivo pratili defile komentarisali su da je pravo bogatstvo i lepota videti dečicu u ovakvom raspoloženju.

Maskenbal je običaj koji je popularan među decom, kada se često  organizuju i takmičenja, a pobeđuje kostim koji je najlepši, najsmešniji ili najkreativniji. Roditelji i vaspitači uvereni su da će deca dugo pamtiti današnji dan i da će već sada početi da osmišljavaju kostime za narednu godinu.

Dečja nedelja uveliko traje, a mališani ne prestaju da uživaju u njoj, jer sva prava su na njihovoj strani.

M. Popov, B. Rašić


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *