Home Gospođinci GOSPOĐINCI: Potpuno rekonstruisana cela škola
GOSPOĐINCI: Potpuno rekonstruisana cela škola

GOSPOĐINCI: Potpuno rekonstruisana cela škola

0

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić posetili su gospođinačku Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“, čija je potpuna rekonstrukcija finansirana preko Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, sa ukupno 26 miliona dinara. Radovi su u završnoj fazi, u šta su Kovačević i Božić imali prilike da se uvere.
„Ko se seća one oronule zgrade, koja je prokišnjavala, u kojoj su se odvojili zidovi i podovi, zna koliko je ova rekonstrukcija važna za Gospođince. Zgrada je stara 150 godina, onda možete zamisliti u kakvom je stanju bila, kad nikad nije ovoliko uloženo u nju. Drago mi je što su danas učionice lepe, svetle, čiste i kao nove, a učenici će od jeseni imati priliku da još kvalitetnije stiču nova znanja“, kazao je Kovačević.


Radovi, koji su započeti početkom februara, biće potpuno završeni u nekoliko narednih dana. U okviru kompletnog renoviranja škole, zamenjena je stolarija u celom objektu, uključujući sve prozore i vrata, a postavljeni su i novi podovi i pločice. Osim toga, sanirani su svi zidovi, okrečena je unutrašnjost cele škole, a uređena je i fasada.


Predsednik opštine Čedomir Božić istakao je da je jedan od prioriteta lokalne samouprave ulaganje u predškolski sistem i u sistem obrazovanja.
„Osnovci u Gospođincima su zaslužili najbolje i moderne uslove za rad i srećan sam što smo uspeli to da im pružimo. Prošle godine smo, od sredstava Pokrajinske vlade i delom iz budžeta lokalne samouprave, završili izgradnju sportske hale u gospođinačkoj školi, uz otvorene sportske terene i atletsku stazu, koji su na raspolaganju deci i mladima iz cele opštine“, rekao je Božić.
Prilikom posete, zaključeno je da će gospođinački osnovci imati najbolje uslove za školovanje i bavljenje sportom, a na njima je samo da to iskoriste.