Home Dešavanja GOSPOĐINCI: Održana priredba o jeseni
GOSPOĐINCI: Održana priredba o jeseni

GOSPOĐINCI: Održana priredba o jeseni

0

Učenici drugih razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Gospođinaca održali su priredbu „Šareni obrok žute lepotice“, koja je posvećena jeseni i njenim plodovima. Deca su se pripremala za priredbu i izložbu, koja je bila postavljena u okviru nje, i to obilaskom poljoprivrednih gazdinstava Đukić i Salonski, gde su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnjom povrća, a na pijaci u Temerinu videli sun a koji način se ti proizvodi prodaju.

O svemu što su naučili pisali su u ,  pretočili su u pisane zadatke u kojima su iznosili svoje impresije, o ovim posetama i samoj jeseni kao godišnjem dobu.

Pesma, igra,recitacije, narodne poslovice i igrokazi posvećeni povrću oduševili su publiku, koja ih je posle svake tačke nagradila aplauzom, a folkloraši gospođinačkog DONKT „Đerdan“ nastupili su sa koreografijom „Ja posejah Lan“.

Mališani i njihovi roditelji takmičili su se u pripremanju zdravog obroka od voća i povrća, a nakon završetka, zajedno su uživali u tim ukusima, kao i u svemu što su naučili o jesenjim lepotama.