FormatŽabalj

Dom zdravlja Žabalj dobio je novi ultrazvučni aparat sa tri sonde, čime je omogućeno snimanje mekih tkiva, poput dojki, štitne žlezde, krvnih sudova, vrata… Aparat je obezbeđen od strane Ministarstva pravde, odnosno iz sredstava Oportuniteta.

Osim toga, lokalna samouprava izdvojila je oko milion dinara za nabavku nove opreme, koja će služiti za opštu medicinu, hitnu službu i za pedijatriju. Obezbeđeni su i novi stolovi za preglede pacijenata u službi hitne pomoći.

Tom prilikom, predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović posetio je DZ Žabalj, kako bi razgovarao sa zaposlenima i uvideo koja bi mogla da budu sledeća ulaganja.

„Pre svega dugujemo veliku zahvalnost lekarima, medicinskim tehničarima, kao i nemedicinskom osoblju, koji su vodili lavovsku bitku za vreme pandemije. I do sad smo pomagali Domu zdravlja, a to ćemo činiti i ubuduće, kako kroz nabavku opreme i rekonstrukciju objekata, tako i kroz finansiranje specijalizacija“, naglasio je Radanović.

Direktor DZ Žabalj dr Nikola Jakšić istakao je da je u prethodnom periodu mnogo uloženo u tu zdravstvenu ustanovu.

„Oprema koju smo dobili važna je za svakodnevni rad, dok novi ultrazvučni aparat omogućava bitne preglede koje do sad nismo mogli da obavljamo“, istakao je dr Jakšić.

U prethodne tri godine velikim ulaganjima omogućeni su odlični uslovi rada za zaposlene, kao i odličan kvalitet usluga za pacijente.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *