Home Đurđevo ĐURĐEVO: Osnovna škola svakim danom sve više pokazuje humanost
ĐURĐEVO: Osnovna škola svakim danom sve više pokazuje humanost

ĐURĐEVO: Osnovna škola svakim danom sve više pokazuje humanost

0

Tokom Dečje nedelje, direktorica Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Đurđeva Ljubica Klepić pokrenula je humanitarnu akciju u školi, za pomoć učeniku Mladenu Radišiću, koji boluje od težeg oblika distrofije mišića, poznatijeg kao Dishenova distrofija mišića. Zaposleni u školi i učenici, zajedno sa roditeljima, poklonili su Mladenu laptop, koji će mu omogućiti da lakše prati onlajn nastavu.

Mladen, zbog trenutke epidemiološke situacije, nastavu prati od kuće, ali je sasvim izvesno da će i u momentu kada se situacija sa kovid virusom stiša, on i  dalje nastavu pratiti onlajn, zbog svog  zdravstvenog stanja.

Direktorica škole Ljubica Klepić kaže da se zaposleni i učenici iz đurđevačke škole trude da pomognu svima kojima je pomoć potrebna i to što češće.

“Vodimo se idejom da čovek često postaje ono što o sebi misli. Ako mislimo da ne možemo nešto učiniti, sasvim je sigurno da to onda nećemo ni učiniti. Ali ako verujemo da možemo, onda ćemo pronaći sposobnost da to i uradimo. Svi u školi smo verovali i uspeli na kraju. Od sakupljenog novca kupljeni su laptop, slušalice i sto za rad u krevetu, a Mlađin osmeh i suze njegove mame govore više od hiljadu reči”, rekla je direktorica škole.

Đurđevačka škola nebrojeno puta do sada pokazala je koliko su zaposleni i đaci humani i dobrog srca. Učitelji i nastavnici trude se da đake uče da teže pravim vrednostima, da budu dobri ljudi i u tome sasvim sigurno uspevaju. Čitav kolektiv ponosan je na svoje đake zbog toga. Direktorica škole je tokom ove posete nagovestila da se tu ne završavaju školske humanitarne akcije. U narednom periodu, školski podmladak Crvenog krsta prikupljaće zimske jakne i obuću, jer dolaze hladni dani.