FormatŽabalj

Sportski savez opštine Žabalj dodelio je godišnje nagrade najboljim sportistima, sportskim ekipama, trenerima, stručnjacima i sportskim radnicima sa teritorije opštine.

Nagradu za najboljeg pojedinačnog sportistu dobili su bokser Đorđe Savić iz Čuruga i bokserka Jelena Zekić iz Žablja, dok su najbolji sportisti mlađe kategorije Uroš Gligorić iz ORK „1955“ Žabalj i Nađa Rutonjić iz KBS „Tigrovi 021“ Žabalj.

Najbolje sportske ekipe su KBS „Tigrovi 021“ Žabalj i Udruženje žena Žabalj – pikado, dok je nagradu za najboljeg trenera dobila Antonina Smoljan. Za doprinos u afirmaciji sporta kroz rad u sportu nagrađen je Milorad Kragulj, dok je nagradu za životno delo dobio Živko Anđelić iz Čuruga. Nagradu su dobili i oni koji su organizovali najbolju sportsku akciju, koja svojim ciljem, masovnošću i postignutim rezultatom podstiče popularizaciju sporta i zdravlja, a to je akcija „Turnir u malom fudbalu Čurug 2022“. Najuspešnije sportsko udruženje je Udruženje „Sport za sve opštine Žabalj“ – basket sekcija.

Predsednik opštine Uroš Radanović pozdravio je sportiste, kojima je poručio da je lokalna samouprava uvek na raspolaganju za sva njihova pitanja, predloge, kao i za pomoć kad god im je potrebna.

Predsednik Sportskog saveza opštine Žabalj Uroš Bogojević čestitao je nagrađenima i govorio o radu saveza u protekloj godini, kao i o planovima za narednu godinu. Tom prilikom, istakao je da se trude da podjednako budu na raspolaganju svim sportskim udruženjima i klubovima i da raznim podsticajima dobiju motivaciju za još veće uspehe i marljiviji rad.

Član Opštinskog veća za sport Zoran Šolaja istakao je da je sport veoma važan segment razvoja opštine, a dodelom nagrada žele da se zahvale sportistima i da im daju podstrek za još bolji rad i još čvršću saradnju.

 

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *