FormatŽabalj

Crveni krst Žabalj organizovao je dobrovoljno davanje krvi, a odziv na akciju bio je veliki. Od ukupno 54 osobe koje su se javile, njih 46 dalo je krv.

Iz Crvenog krsta Žabalj poručili su sugrađanima da se i na naredne akcije javljaju u što većem broju, jer njihovog malo odvojenog vremena može nekom značiti život. Stabilne zalihe krvi mnogo znače, a u ovom periodu godine su smanjene, poručila je dr Milica Simeunović iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Sekretar Crvenog krsta Žabalj Dragica Stojšić posebno je pohvalila mlade ljude koji su prvi put dali krv.

„U prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi njih šestoro prvi put su dali krv, a to su maturanti žabaljske srednje škole, tako da smo zaista ponosni na odziv i na omladinu koja ima svest o važnosti ovakvih akcija“, kazala je Dragica Stojšić.

Davalac krvi može biti svaka zdrava odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina, kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno nivoa hemoglobina, utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju niti osobu kojoj bi se ta krv primenila. Sledeća akcija CK Žabalj održaće se krajem ovog meseca u Čurugu.

 

 

Izvor: dnevnik.rs


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *