Home Novosti Do kraja godine biće investirano deset miliona dinara u vodovod opštine Žabalj
Do kraja godine biće investirano deset miliona dinara u vodovod opštine Žabalj

Do kraja godine biće investirano deset miliona dinara u vodovod opštine Žabalj

0

JKP „Vodovod opštine Žabalj“ investiraće do kraja godine deset miliona dinara u bušenje bunara u Žablju i u automatizaciju celog sistema, čime će biti dobijeno kvalitetnije vodosnabdevanje, efikasnije upravljanje, kao i značajna ušteda energije, saopštili su iz tog žabaljskog javnog preduzeća.

Radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Čurugu finansirao je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, uz učešće Opštine Žabalj, a planirano je da u naredne dve godine bude potpuno obnovljena celokupna vodovodna mreža u sva četiri naseljena opštinska mesta.

Predsednik opštine Čedomir Božić u nekoliko navrata obišao je crpne stanice i radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Čurugu i, tom prilikom, istakao je da je cilj da opština dobije vodu odličnog kvaliteta.

„Ono što imamo kao plan za narednu godinu, a odnosi se na vodosnabdevanje, je izgradnja fabrika za preradu vode. Naravno, ovo je ozbiljan projekat, čija realizacija ne može da se očekuje u jednoj kalendarskoj godini, pa se realizacija planira u naredne tri godine,” rekao je Božić.

Direktor JKP „Vodovod opštine Žabalj“ Radovan Plačkić rekao je da su urađeni elaborati za fabrike voda u svim naseljenim mestima u Opštini Žabalj, a da je u toku izrada projektno tehničke dokumentacije.

„Prve vidljive rezultate očekujem već na proleće, a tu nećemo stati, nego ćemo raditi sve dok građani opštine Žabalj ne budu potpuno zadovoljni kvalitetom vode, a siguran sam da će se to ostvariti u naredne tri do četiri godine“, naglasio je Plačkić.

Za narednu godinu planirana su značajna ulaganja u unapređenje vodosnabdevanja i kvaliteta pijaće vode. Projekat izgradnje fabrika vode biće jedan od najzahtevnijih, najvećih i za budućnost najvažnijih projekata u opštini, kako ističu nadležni. Izgradnjom pogona za preradu vode biće sprečeni gubici, a vodosnabdevanje biće pouzdano, sigurno i kvalitetno.