FormatŽabalj

Dečji maskenbal održan je danas u Žablju, kada su mališani imali priliku da prodefiluju centrom i pokažu sugrađanima kostime koje su pripremili zajedno sa roditeljima. Događaj je počeo u pola 10, a učestvovala su deca iz vrtića i predškolci, koji su prošetali sa svojim vaspitačima. Nakon defilea, okupili su se ispred sportske hale, gde su uz muziku i ples uživali i zabavljali se oko pola sata.

Petogodišnji Vanja spreman za zabavu

Vidljivo je da su se roditelji i deca potrudili u osmišljavanju i izradi kostima i maski, kako bi bili što originalniji. Svake godine na maskenbalu učestvuje sve više mališana, koji uživaju tokom tog malog karnevala.

Osmesi nisu izostali

Poznato je da je maskenbal karneval pod maskama, propraćen muzikom, kada se najčešće lice prekriva maskom ili šminkom. Danas se takve manifestacije održavaju isključivo radi zabave, ali to je zasigurno jedan od omiljenih dečjih običaja.

Sara bodri svog druga

Narednih dana, u okviru „Dečje nedelje“, koja se obeležava u celoj Srbiji, najmlađi stanovnici opštine Žabalj uživaće u mnogobrojnim aktivnostima koje su im pripremljene u vrtiću.

B. Rašić


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *