FormatŽabalj

Crveni krst Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, omogućio je da žabaljska deca devet oktobarskih dana provedu u Dečjem odmaralištu „Bagremara“ u Bačkoj Palanci. Škola u prirodi koncipirana je tako da su učestvovali u različitim edukativnim i kreativnim radionicama. Ministarstvo je obezbedilo sredstva za 15 dece, dok je Opština Žabalj obezbedila novac za još dvoje dece.


Sekretar CK Žabalj Dragica Stojšić istakla je da škola u prirodi predstavlja izuzetno važno iskustvo za decu.
„Kroz ovu edukativnu inicijativu, deca imaju priliku da se povežu sa prirodom na jedinstven način. Ovo iskustvo im omogućava da nauče o ekologiji, očuvanju prirode i važnosti života u harmoniji sa okolinom“, rekla je Dragica Stojšić i dodala da je ovo iskustvo neprocenjivo i da ostavlja dubok utisak na decu, inspirišući ih da postanu bolji čuvari prirode.
„Smatram da je škola u prirodi ključna za razvoj naše dece i za očuvanje prirodne lepote koja nas okružuje. Osim toga, škola u prirodi podstiče timski rad, razvoj socijalnih veština i jačanje samopouzdanja kod dece. Ona im omogućava da se izdvoje iz svakodnevnog okruženja i steknu nova znanja i veštine kroz praktične aktivnosti u prirodi“, naglasila je sekretar CK Žabalj.
Članovi Crvenog krsta Žabalj izrazili su zahvalnost lokalnoj samoupravi, koja ima sluha za njihove potrebe i aktivnosti i koja im je do sada uvek pružala nesebičnu podršku u realizaciji programa koje sprovode, a takođe su zahvalni i Turističkoj organizaciji opštine Žabalj, koja je obezbedila majice za decu.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *