FormatŽabalj

Dan opštine Žabalj – Mitrovdan proslavljao se tokom celog dana. Prvo je održana svečana sednica Skupštine opštine Žabalj, a potom je upriličeno tradicionalno sečenje slavskog kolača. Svečana akademija održana je u večernjim časovima, kada su uručena priznanja zaslužnim građanima.

Mitrovdanska nagrada dodeljena je posthumno slikaru iz Čuruga, Slobodanu Bobi Stojanoviću, za  postignute izuzetne rezultate u oblasti kulture i umetnosti. Slobodan Boba Stojanović je za više od 60 godina slikarskog rada ostvario neizbrisiv trag u kulturnom životu Čuruga i opštine Žabalj. Idejni je tvorac grba Čuruga i imao je više od 60 samostalnih izložbi.

Mitrovdansku povelju primio je preduzetnik Boro Topić iz Žablja, za postignute izuzetne rezultate u oblasti privatnog preduzetništva, dok je zahvalnicu zaslužio Čuružanin Luka Vuković, za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović obratio se prisutnima, poručivši da lokalna samouprava nastoji da gradi budućnost u duhu bogate tradicije, a istovremeno da odgovori svim zahtevima modernog doba.

„Trudimo se da obezbedimo zajedničko delovanje ljudskih, institucionalnih, privrednih, političkih i svih drugih činilaca razvoja u ostvarivanju jedinstvenog cilja, ostvarenje sveukupnog brzog i uspešnog rasta i razvoja opštine, odnosno da mesta opštine Žabalj postanu mesta boljeg, kvalitetnijeg i lepšeg života njihovih stanovnika“, kazao je Radanović.

Na svečanoj akademiji nastupili su mladi čuruški folkloraši iz DONKT „Prelo“, koji su svojom energijom i igračkim umećem oduševili sve prisutne goste, kao i Etno grupa „Vasilis“ iz Đurđeva. Takođe, nastupili su i operski solisti Ljubica Vraneš i Dragoljub Bajić.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *