Home Novosti ČURUG: Sledi rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Đure Jakšića
ČURUG: Sledi rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Đure Jakšića

ČURUG: Sledi rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Đure Jakšića

0

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić potpisao je danas u Pokrajinskoj vladi sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, u vrednosti od oko 22 miliona dinara, od čega Pokrajina obezbeđuje 17 i po miliona dinara, a lokalna samouprava će izdvojiti skoro pet miliona dinara. Sredstva će biti usmerena ka realizaciji projekta „Rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Đure Jakšića u Čurugu“.

„Za narednu godinu planiramo značajna ulaganja putem konkursa koje ćemo nastaviti, ali i finansiranjem pripreme projektene dokumentacije za izgradnju velikih postrojenja za proizvodnju pitke vode i prečistače otpadnih voda u lokalnim samoupravama. Taj veliki posao realizovaćemo uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, realizacijom Nacionalnog investicionog plana“, kazao je predsednik Mirović.

”U narednom periodu počeće radovi na rekonstruciji vodovodne mreže, a planira se da u naredne dve godine bude potpuno obnovljena celokupna vodovodna mreža u sva četiri naseljena mesta. Pomoć Pokrajine u iznosu od 17 i po miliona dinara je od velikog značaja za opštinu Žabalj, i mnogo će nam olakšati realizaciju ovog projekta. Ono što Opština Žabalj ima kao plan za narednu godinu, a odnosi se na vodosnabdevanje, je izgradnja fabrike vode. Naravno ovo je projekat čija realizacija ne može da se očekuje u jednoj kalendarskoj godini, pa se realizacija istog planira u naredne tri godine”, rekao je predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić.