FormatŽabalj

Prvo tematsko veče, koje je bilo posvećeno američkoj kulturi, održano je u okviru saradnje Opštinske narodne biblioteke “Veljko Petrović” Žabalj i kafea “Plato” u Čurugu.

Prvo po redu ovakvo veče, osmišljeno je da u prijatnoj atmosferi ponudi posetiocima ukuse, zvuke, ali i nova znanja i uvide o kulturi koja je danas na jedan način sveprisutna, a opet čini se nedovoljno poznata u svojoj raznolikosti u muzičkom, literarnom stvaralaštvu, ali i prirodnim bogatstvima, kazali su organizatori.

Događaju je prisustvovao direktor ONB Milovan Mirkov u znak podrške novouspostavljenoj saradnji, a programskom delu večeri su kao voditelji i publika učestvovali članovi Omladinskog kluba ONB.

“Izuzetno mi je drago kada vidim ovoliko mladih ljudi na jednom mestu, sa istim ciljem, da uz druženje stiču nova znanja i neguju prave vrednosti, to je omladina kojom se ponosimo”, poručio je Mirkov.

Tokom večeri je organizovan nagradni kviz o kulturnim karakteristikama država SAD, a takođe, i ONB imala je postavljen štand sa izloženim reprezentativnim izdanjima američke književnosti. Gosti i učesnici programskog dela uživali su u novim ukusima, atmosferi i zvuku američkog bluza i roka.

U planu organizatora je da se tematske večeri o upoznavanju različitih kultura sveta u saradnji kafea “Plato” i ONB nastave i budu redovan deo ponude kulturnih sadržaja u opštini.

 

 

Izvor: dnevnik.rs


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *