FormatŽabalj

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Dom za duševno obolela lica Čurug, gde su ga dočekali predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović i direktor ustanove Miroslav Kresić. Takođe, prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić. Zajedno su obišli radove na izgradnji novih objekata u okviru Doma i na rekonstrukciji već postojećih objekata. To je jedna od najvećih investicija u sistemu socijalne zaštite, vredna više od 920 miliona dinara, a kako je najavljeno, radovi će biti završeni u aprilu 2024. godine.
Predsednik Pokrajinske vlade izjavio je da će realizacijom ovog važnog projekta biti povećan kapacitet ustanove i funkcionalnost objekata, kao i kvalitet medicinskih usluga, u skladu sa propisanim standardima.

„Zadovoljan sam radom ovih vrednih ljudi na ovako važnom objektu u sistemu socijalne zaštite. Ovde je smešteno u proseku 200 ljudi, koji zahtevaju posebnu negu i pažnju zaposlenih, kao i pažnju društva. Gradi se praktično sedam objekata, od kojih će četiri biti namenjeni za smeštaj korisnika u mnogo savremenijem obliku. Čoveku je puno srce kad može da vidi kako će to u budućnosti izgledati. Ovakvim ustanovama treba da poklonimo pažnju i da im obezbedimo sve ono što im je potrebno“, podvukao je Mirović.
Lokalna samouprava podržala je ovaj projekat inicijativama u svojoj nadležnosti i obezbedila je sve neophodne građevinske dozvole.


Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović istakao je da će realizacijom ovog važnog projekta korisnicima usluga Doma biti omogućena vrhunska nega, a njihov boravak biće umnogome olakšan.

„Zahvaljujem se Pokrajinskoj vladi na ovoj velikoj investiciji i na tome što će Dom za duševno obolela lica u Čurugu dobiti najsavremenije objekte, što je od velikog značaja za sve korisnike i za zaposlene. Lokalna samouprava je na raspolaganju za svaku vrstu pomoći koja je u našoj nadležnosti“, naglasio je Radanović.
Direktor ove ustanove Miroslav Kresić rekao je da je ovo najveća investicija od osnivanja ustanove, odnosno u poslednjih 60 godina.
„Ovo je prostorno proširenje sa 2.000 na 4.600 metara kvadratnih, po svim standardima i propisima. Ovo je način da se pobošlja kvalitet uslova boravka korisnika, kao i za rad zaposlenih“, kazao je Kresić.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *