FormatŽabalj

Članovi Unije mladih OO SNS Žabalj pomažu mladoj Gospođinčanki

Članovi Unije mladih OO SNS Žabalj pomažu mladoj Gospođinčanki

Članovi Unije mladih OO SNS Žabalj posetili su šesnaestogodišnju Anu Jovanović iz Gospođinaca, koja pohađa drugi razred srednje škole i živi sama. Ana je pre tri godine ostala bez majke, a pre godinu dana i bez oca. Prilikom posete, dobila je laptop, koji joj je neophodan za školovanje.


Poslanik u Pokrajinskoj vladi Novo Dovedan istakao je da je važno pomoći mladima, pogotovo ako su im otežani životni uslovi.
„Razgovarali smo sa Anom, koja nam je rekla da bi joj najviše značilo da pomognemo u obnovi kuće, što ćemo, nadam se, uspeti da uradimo na proleće, uz pomoć lokalne vlasti, građana i privrednika koji žele da pomognu“, kazao je Dovedan.


Skromna Gospođinčanka je uvek pozitivna, nasmejana i odlična učenica. Sugrađani je hvale, kažu da je divno dete, a kad smo je pitali šta bi još volela da ima, rekla je ništa posebno, osim normalnih uslova za život.
„Strina mi pomaže, dolazi noću da bude sa mnom, kuva… Od penzije koju sam nasledila od roditelja, pre zime kupila sam peć na gas, tako da sad boravim u dnevnoj sobi, jer je tu toplo“, kaže mlada Ana.
Predsednik Unije mladih Nemanja Velimirović poručio je Ani da slobodno pozove svaki put kad joj je potrebna pomoć.
„Uvek smo tu za ovako divne mlade ljude. Već smo isplanirali da pomognemo u obnovi kuće, a tu smo i za sve što je Ani potrebno kad je u pitanju obrazovanje“, podvukao je Velimirović.


Anina strina, koja pazi na nju, nije u mogućnosti da joj finansijski mnogo pomogne, ali joj pomaže u svemu ostalom. Kaže da se divi mladoj Ani, koja je izdržala sve što joj je život priredio i uspela da ostane jaka i devojka za primer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostale vesti

Ostale vesti