FormatŽabalj

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao je ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava o realizaciji projekata u okviru javnih konkursa za podršku jedinicama lokalnih samouprava za programe, odnosno projekte u oblasti sporta kroz izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata, kao i za programe, odnosno projekte u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. Jedna od potpisnica je i Opština Žabalj, čija će Kancelarija za mlade iskoristiti sredstva za održavanje obuka koje će mladima pomoći u zaposlenju.

Pomoćnik predsednika opštine Sergej Zaporožac potpisao je ugovor i tom prilikom istakao da će ta lokalna samouprava u partnerskim odnosima sa Ministarstvom omladine i sporta pokušati da uspostavi novi način omladinskog organizovanja.

„Uz pomoć ministarstva biće formiran Centar za inovacije u zapošljavanju i tehnološko preduzetništvo. U centru će se održavati obuke u smislu socijalnih veština i onih veština koje podrazumeva moderno doba, koje je jako brzo. S obzirom na to, želimo da mlade ljude iz opštine Žabalj na pravi način pripremimo u smislu profesionalne orijentacije, kako bi lakše došli do posla. Ono što će im ponuditi ovaj centar je stručna i kvalitetna obuka, koja će im pomoći u pronalasku posla, te će tako, između ostalog, biti uključena i veb komunikacija, kao i veb aktivnosti, koje su veoma bitne u današnje vreme tehnologije. Verujem da ćemo na pravi način sprovesti ove aktivnosti i da će mladi prihvatiti ovo na ozbiljan način i tako relevantno učestvovati u kreiranju neke nove omladinske politike“, istakao je Zaporožac.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović zahvalio se ministarstvu na podršci u realizaciji ideja i projekta koji će pomoći mladima u profesionalnoj budućnosti.

„Ova sredstva ćemo koristiti za podršku našim mladim sugrađanima, koji će kroz edukacije sticati nova znanja i veštine. Smatramo da će to umnogome doprineti  pronalasku pravog posla za njih, a biće izuzetno korisno i za pokretanje sopstvenih biznisa, ali i u drugim segmentima života“, rekao je predsednik opštine.

Ministar Vanja Udovičić, prilikom potpisivanja ugovora, naglasio je da su u prethodnom periodu Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta svojim radom potvrdili jasnu opredeljenost države da se ulaže u ono što je najvrednije – u sport i mlade.

„Jedinice lokalnih samouprava su nam ključni partneri u ostvarivanju prioritetnih ciljeva, a to su kontinuiran rad na stvaranju uslova za kvalitetniji život mladih u Srbiji, kao i ravnomeran razvoj sportske infrastrukture u svim delovima naše zemlje. Izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih sportskih objekata, kao i podrškom našim mladima u težnji da svakodnevno napreduju u državi koja im za to stvara uslove, zajedno gradimo lepšu sadašnjost i temelje za nove generacije koje će za najbolje primere imati ljude iz svog najbližeg okruženja”, izjavio je ministar Udovičić.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *