FormatŽabalj

Predsednik Opštine Žabalj, Čedomir Božić, još jednom je pozvao sve građane da se pridržavaju svih mera koje donosi Vlada i Predsednik RS. Krizni štab Opštine Žabalj preduzima sve mere u smislu zaštite građana usled pandemije i u vanrednom stanju kako bi pomogao ugroženoj društvenoj grupi, kao i socijalno ugroženim licima. Božić je tim povodom istaka seledće:

“Danas su solidarnost, prevencija i zdravlje naše jedine misli. Na osnovu toga mi činimo sve što je u našoj moći kako bismo predupredili sve usluge Opštinske uprave, kao i ustanova koje funkcionišu na području ove opštine. Energičnim angažovanjem više od 70 volontera, samo u ovih nekoliko dana podelili su više od 700 paketa sačinjenih od osnovnih životnih namirnica i sredstava za ličnu higijenu našim najstarijim sugrađanima. Ovakav vid aktivnosti sprovodićemo i u budućim danima. Pozivni centar koji je aktiviran odmah po proglašenju vanrednog stanja svakog dana u nedelji od 07 do 18.30 časova je dostupan za naše najstarije i on će evidentirati sve pozive, a naš volonterski centar će na osnovu tih poziva kontinuirano svakog dana u nedelji pomagati i izvršavati svakodnevne nabavke umesto starijih. Činimo sve kako bismo stigli do svakog penzionera i pomogli mu u nabavci svega onoga što mu je potrebno. Krizni štab Opštine Žabalj će u budućim danima donositi mere koje se isključivo odnose na zaštitu svih građana ove opštine” zaključio je Božić

Podsećanja radi, na području opštine Žabalj, uvedeno je novo radno vreme za trgovinske i zanatske radnje, frizerske i kozmetičke salone od 6 do najkasnije 19 časova, koje važi i za ugostiteljske objekte. Vlasnici tih objekata u obavezi su da na vratima naznače koliko lica može biti u jednom momentu unutar prostora, shodno kvadraturi objekta. Na svaka dva sata, biće dezinfikovana eko česma u Đurđevu, a JKP „Čistoća Žabalj” i JKP „Vodovod opštine Žabalj” deliće od vrata do vrata građanima obaveštenje Doma zdravlja o merama za lica koja očekuju dolazak rođaka iz inostranstva. Ova preduzeća će, preko svojih dostavljača, deliti sva obaveštenja Opštinskog štaba za vanredne situacije, koje Opštinski štab šalje na adrese građanima. Osim navedenog, odlučeno je da Opštinska narodna biblioteka „Veljko Petrović“ obustavi svoj rad tokom vanrednog stanja, a zaposleni će biti usmereni na volonterske poslove.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *