FormatŽabalj

Aleksandar Vučić primio akreditive novih ambasadora Alžira i Koreje

Aleksandar Vučić primio akreditive novih ambasadora Alžira i Koreje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Fataha Mahraza, koji mu je preneo pozdrave predsednika Abdelmadžida Tebuna, kao i poziv za zvaničnu posetu.

Uz pozdrave predsedniku Tebunu i srdačnu dobrodošlicu ambasadoru Mahrazu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima Srbije i Alžira, kao i očekivanje da će bilateralna saradnja u različitim oblastima, a koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti, dobiti na zamahu.

Predsednik Vučić je istakao značaj koji je za srpsko-alžirske odnose imala poseta premijera Benabderahmana prošlog oktobra, prilikom obeležavanja 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemala u Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić primio akreditive ambasadora Republike Koreje

Aleksandar Vučić primio je akreditivno pismo ambasadora Republike Koreje Li Đeunga, kojem je poželeo uspešnu diplomatsku službu, uz očekivanje da će svojim angažovanjem, uz podršku srpskih vlasti, podstaći intenziviranje političkog dijaloga i dalje jačanje ekonomskih veza dveju zemalja.

Vučić je konstatovao da je u poslednje vreme značajno povećana privredna saradnja i trgovinska razmena, saopštila je pres služba predsednika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti