FormatŽabalj

Porodica Cvjetković iz Čuruga, ostala je bez krova nad glavom 29.  avgusta, kada je njihova kuća potpuno izgorela.

Pošto je kuća potpuno uništena i potrebne su velike finansije da bi se sagradila nova, Hram Vaznesenja gospodnjeg u Čurugu uputio je apel za pomoć, a već su se uključili mnogi Čuružani, ali i žitelji drugih mesta.

Obaveštavamo sve parohijane i ljude dobre volje da ćemo tokom meseca septembra u našem hramu prikupljati prilog za obnovu izgorele kuće porodice Draženka i Borjanke Cvjetković iz Čuruga. Dana 29. avgusta 2022. godine došlo je do požara usled dotrajale elektroinstalacije koji je prvo uhvatio krov a potom se proširio na celu kuću. Kako je kuća starije gradnje oštećenje je veliko i nemoguća je obnova postojeće već se mora zidati iznova.

– Molimo sve koji imaju želju i mogućnost da u svakom smislu pomognemo čestitu porodicu Cvjetković, kako bi što pre sazidali novu kuću. Zaista vam kažem kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste (Mt.25.40) reči su Gospodnje kojima nas poziva na ljubav prema bližnjima i milosrđe. Naše malo nekome znači puno, a i Bogu je ugodno – piše u objavi na Fejsbuk stranici hrama.

Podsetimo, požar je izbio u noći 29. avgusta, a kuća je potpuno izgorela. Požar su gasili vatrogasci iz Žablja i Temerina. Srećom, tom prilikom niko nije povređen.

Svaka pomoć uvek je dobrodošla pa je upućen apel svima koji mogu da pomognu ovoj porodici da zimu ne dočeka bez krova nad glavom.

Pomoć se prikuplja u Hramu u Čurugu.

 

 

 

Izvor: telegraf.rs

 

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *